Hvad er en mindegave?

En mindegave er en smuk måde at sige farvel på

Når tiden kommer til at sige det sidste farvel, kan det være afdødes eller nærmeste pårørendes ønske at støtte kræftsagen.

En mindegave er en velgørende donation, som kan gives i forbindelse med bisættelser eller begravelser. Nogle vælger også at give en mindegave igen og igen, det kan for eksempel være på årsdagen for dødsfaldet, på fødselsdagen eller i forbindelse med højtider.

Mindegavedonationer støtter Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, forebyggelse og støtte til kræftramte og deres pårørende.

Sådan kan du give en mindegave

Giv en mindedonation i forbindelse med en begravelse eller støt en indsamling til minde om én, du har mistet

Giv en velgørende donation

Hvis de pårørende har ønsket, at man giver en gave til minde om afdød - måske i stedet for blomster. Når du giver en mindedonation, får du et digitalt kort, du kan printe og tage med til bisættelsen eller begravelsen.

Opret mindeindsamling

Start din egen online mindeindsamling, og få en personlig indsamlingsside, hvor I kan mindes den person, som er gået bort – samtidig med, at I samler penge ind til kræftsagen.

Støt en online mindeindsamling

Hvis de pårørende har valgt at oprette en indsamling, har du her mulighed for at støtte den. Din donation støtter forskning, forebyggelse og hjælp til kræftpatienter og pårørende.

Doner via bankoverførsel

Ønsker du at give en velgørende mindegave via bankoverførsel eller er du bosiddende i udlandet – så se her, hvordan du gør. Det er vigtigt at du husker at mærke indbetalingen med afdødes fulde navn.

Når man har mistet en, man har kær

Hvis du ønsker, at familie og venner skal tilgodese Kræftens Bekæmpelse, ved en begravelse eller bisættelse, kan du gøre det på flere måder

Opfordre til mindegave i dødsannoncen

Ønsker du, at familie og venner betænker kræftsagen til begravelsen/bisættelsen, kan det være en god ide at skrive det i dødsannoncen.

Start en mindeindsamling

Ved at oprette en online indsamling kan du, sammen med andre, mindes den person, som er gået bort – samtidig med, at du samler penge ind til kræftsagen.

At miste en, man holder af, er altid svært

Hvis du har brug for rådgivning eller støtte, kan du kontakte Kræftlinjen på telefon 80 30 10 30.

Rådgiverne på Kræftlinjen kan støtte dig i at få overblik over din situation og i at finde handlemuligheder. De kan også hjælpe med at få sat ord på de bekymringer, der kan være, når man har kræft tæt inde på livet.

Klik her og læs mere om, hvad du selv kan gøre, hvis du har mistet.

Hvordan får de nærmeste pårørende besked om min donation?

Når du giver en mindegave og har påført afdødes fulde navn, vil nærmeste pårørende hver uge modtage en opdateret oversigt over donationer. Der oplyses kun navn på giverne og ikke donationens størrelse.


 

Når du støtter en mindeindsamling, kan de nærmeste pårørende gå ind på deres personlige indsamling for at se en oversigt over alle donationerne. De pårørende kan også vælge at også modtage en automatisk e-mail eller sms ved nye donationer.

Birgits sidste ønske: Støt kræftsagen – det nytter

Hele tre gange i årene 1982-2007 fik Birgit Dalskov den svære besked – hun havde kræft. I mange år fulgte ægteparret Birgit og Jan derfor kræftsagen, både som faste støtter, men også som patient og pårørende. Birgit var derfor ikke i tvivl, da hun skulle planlægge sin sidste rejse.