En mindegave er et smukt og meningsfuldt farvel

Når tiden kommer til at sige det sidste farvel, kan det være afdødes eller nærmeste pårørendes ønske at støtte kræftsagen.

En mindegave er en velgørende donation, som oftest gives i forbindelse med bisættelser eller begravelser i stedet for eller sammen med blomster.

Nogle vælger også at give en mindegave igen og igen, det kan for eksempel være på årsdagen for dødsfaldet, på fødselsdagen eller i forbindelse med højtider.

Hver gang Kræftens Bekæmpelse modtager en mindegave vækker det et håb for de mere end 45.000 mennesker, der hvert år rammes af kræft. For ikke at tale om de mange tusinde mennesker, der allerede lever med og kæmper mod en kræftsygdom. Hver mindegave støtter forskning, forebyggelse og hjælp til kræftpatienter og pårørende.

Du kan vælge at give en donation eller støtte en indsamling

Giv en velgørende donation

Hvis de pårørende har ønsket, at man giver en gave til minde om afdød - måske i stedet for blomster. Når du giver en mindedonation, får du et digitalt kort, du kan printe og tage med til bisættelsen eller begravelsen.

Opret mindeindsamling

Start din egen online mindeindsamling, og få en personlig indsamlingsside, hvor I kan mindes den person, som er gået bort – samtidig med, at I samler penge ind til kræftsagen.

Støt en online mindeindsamling

Hvis de pårørende har valgt at oprette en indsamling, har du her mulighed for at støtte den. Din donation støtter forskning, forebyggelse og hjælp til kræftpatienter og pårørende.

Doner via bankoverførsel

Ønsker du at give en velgørende mindegave via bankoverførsel eller er du bosiddende i udlandet – så se her, hvordan du gør. Det er vigtigt at du husker at mærke indbetalingen med afdødes fulde navn.

Din mindegave støtter kræftsagen

Når du giver en mindedonation eller støtter en indsamling, støtter du Kræftens Bekæmpelses arbejde inden for vores tre hovedområder

Forskning
Forskning i bedre muligheder for at opdage kræft i tide, for at gøre behandlingerne skånsomme og effektive og for at sikre, at flere har et godt liv efter kræft.

Patientstøtte
Støtte og gratis rådgivning af patienter og pårørende foregår på vores Kræftrådgivninger i hele landet, via Kræftlinjen, chatforums mm. Hvert år hjælper vi mere end 100.000 danskere.

Oplysning
Fire ud af ti kræfttilfælde kan forebygges. Vi arbejder derfor fortsat på at fortælle, hvordan de gode råd kan omsættes til konkret adfærd, der mindsker risikoen for kræft.

En hjælp til pårørende, som gerne vil sige tak

Hvis du, som giver af en mindedonation, har oplyst afdødes navn, vil nærmest pårørende ugentligt modtage en oversigt over, hvem der har doneret. Vi oplyser kun navn på giverne og ikke donationens størrelse.

Dette er en stor hjælp for mange pårørende, som gerne vil sende personlige takkekort til dem, der har støttet Kræftens Bekæmpelse.

Bemærk, at der kun sendes en oversigt, hvis der er givet nye mindegaver i den indeværende uge.

Ofte kommer der donationer længe efter begravelsen eller bisættelsen har fundet sted, og derfor kan nærmeste pårørende altid kontakte Medlemsservice på 35 25 75 40 og rekvirere en opdateret giverliste.

Ved online indsamlinger kan de nærmeste pårørende gå ind på deres personlige indsamling for at se en oversigt over donationer.