Start en online indsamling til minde om en, du har kær

Hvad er en mindeindsamling?

En online mindeindsamling er en personlig indsamlingsside, hvor du, sammen med familie og venner, har mulighed for at mindes og hylde en person, som er gået bort – samtidig med, at du samler penge ind til kræftsagen.

Sådan opretter du en mindeindsamling

Det er nemt og hurtigt at oprette en online mindeindsamling. Med få klik kan du skabe en personlig indsamlingsside, som kan deles med venner og familie.

På din indsamling, har du mulighed for at fortælle om afdøde og om årsagen til, at du samler ind til fordel for Kræftens Bekæmpelse. Indsamlingen giver samtidig familie, venner og bekendte et sted, hvor de kan mindes personen, der er gået bort, på en meningsfuld måde. 

Du bestemmer selv hvor længe din indsamling skal vare. En mindeindsamling kan eksistere i en uge eller i flere år, det er helt op til dig. Du vil altid kunne lukke eller fjerne din indsamling, hvis du ønsker det.

Hvis du har oprettet en mindeindsamling og ikke selv er nærmeste pårørende, anbefaler vi dig, at du tager kontakt til nærmeste pårørende, så de bliver bekendt med din indsamling.

Tre gode råd til din mindeindsamling

Del din indsamling med familie, venner og bekendte

Når du opretter en mindeindsamling modtager du et link til din indsamlingsside, som du kan dele via mail eller på sociale medier. Du modtager også en unik sms kode, samt et forslag til en tekst du kan sende til familie, venner og bekendte.

Opfordre til pengedonation i stedet for blomster

I forbindelse med en begravelse eller en bisættelse, kan du opfordre til at give en donation til mindeindsamlingen. Det kan være afdødes ønske, at der gives en donation til kræftsagen frem for blomster.

Brug mindeindsamlingen til at markere en mærkedag

Ofte er det på særlige mærkedage, vi mindes dem, der ikke er iblandt os længere. Det kan være på årsdagen for dødsfaldet, på fødselsdage eller ved særlige højtider. En mindeindsamling kan være med til at markere en særlig dag og bevare minderne om en person, vi holder af.

Er du blevet opfordret til at støtte en mindeindsamling, som ikke ligger online?

Har nærmeste pårørende opfordret til at støtte en mindeindsamling, og kan du ikke finde den online, så skal du i stedet udfylde denne formular og oplyse navn på afdøde.