Min personlige historie

Annemone, 22 år

Min menstruation var udeblevet i 5 dage, da det en morgen slog mig, at jeg egentlig slet ikke havde fået taget den test jeg skulle have taget i går.

Jeg sendte min kæreste i Lidl for at købe en test, og det skulle være NU!, og 20 min efter stod jeg med en test der så mere eller mindre positiv ud. Nej, det kunne ikke passe. Simpelthen. Så vi prøvede igen dagen efter, og denne gang med en endnu tydeligere streg. SÅ opstod panikken, og jeg kan ellers love at den smøg jeg lige havde antændt blev godt nydt i de 4 hvæs det varede, før det slog mig hvad der skulle ske.

Læs hele Annemones historie her

Maria, 27 år

En dag skulle jeg til København og besøge en veninde. Jeg husker, at gå ned af Rådhuspladsen alene. Jeg gik ind på 7-eleven og købte en pakke Prince med mentolsmag - og en lighter. Dér stod jeg - uden for kiosken - med en tændt cigaret i munden. Ingen af de forbipasserende kunne se, at jeg var gravid og stod og røg. Men efter det første sug ramlede den dårlige samvittighed ind over mig. Hvad havde jeg gang i? Jeg tog et sug mere. Sikke en lortemor jeg er! Og et sug mere. Jeg fik tårer i øjnene, mens jeg tog endnu et sug. Jeg kiggede grundigt på cigaretten, mens den brændte i min hånd.

Læs hele Marias historie her

Julie, 29 år

De første par uger røg jeg ca. 2-3 cigaretter dagligt... Det gik fint, men tanken om at slippe cigaretterne helt, var skræmmende - og svær! Jeg havde efterfølgende et par uger, hvor jeg røg mellem 0-2 om dagen... Jeg kunne ikke slippe det helt, men jeg kunne mærke, at jeg begyndte at få dårlig samvittighed... Faktisk efter HVER cigaret. Lige inden nytår havde jeg 2 episoder, hvor jeg købte en pakke cigaretter i panik. Jeg røg da 1 cigaret, hvor jeg efterfølgende hadede mig selv, blev ked af det og hældte opvaskemiddel på de resterende cigaret... 2 gange gjorde jeg dét, og så var det som om, at noget ændrede sig inde i mig. Jeg fandt en viljestyrke, som jeg ikke vidste jeg havde.

Læse hele Julies historie her