Gå til sygdomsliste

Målrettet (targeteret) behandling med immunterapi (proteinkinasehæmmere)

Målrettet behandling er medicin, der angriber et bestemt mål i kræftcellerne. Ibrutinib kan anvendes, hvis man ikke er egnet til kemoterapi, eller man allerede har fået mindst en anden type behandling.

Ved nogle former for Waldenstrøms makroglobulinæmi kan målrettet behandling med stoffet ibrutinib (Imbruvica®) være effektivt. Målrettet behandling er medicin, der angriber et bestemt mål i kræftcellerne. Ibrutinib kan anvendes, hvis man ikke kan tåle kemoterapi, eller man allerede har fået mindst en anden type behandling.

Proteinkinasehæmmer som blokerer et enzym

Det aktive stof i ibrutinib er en såkaldt proteinkinasehæmmer, der virker ved at blokere enzymet Brutons Tyrosin Kinase. Derved forsinker ibrutinib deling af kræftcellerne og hæmmer effektivt udviklingen af kræft i blodet.

Ibrutinib er en daglig tabletbehandling. Det er endnu uafklaret, om man kan stoppe behandlingen efter et stykke tid, eller om den bør tages livet igennem.

Behandling med stoffet zanubrutinib kan også bremse udviklingen af sygdommen, og vurderes at være ligeværdig med behandling med ibrutinib.

Læs mere om medicinen

Ibrutinib

Zanubrutinib

Gennemgå din medicin og naturmedicin med lægen før behandling med ibrutinib

Der kan være en øget blødningsrisiko forbundet med ibrutinib, som også er forbundet med en risiko for forgiftning ved samtidig brug af en række andre lægemidler.

Det er derfor meget vigtigt, at du sammen med lægen gennemgår al din medicin, herunder også naturmedicin, da visse ekstrakter (bl.a. perikon) og større mængder grapefrugtjuice kan påvirke virkningen af ibrutinib.

Alt om Waldenströms makroglobulinæmi

Waldenströms makroglobulinæmi - forside

 

Rådgivning

To kvinder taler sammen i rådgivning

Ring til Kræftlinjen, skriv til Brevkassen eller find den nærmeste kræftrådgivning.

Vores rådgivningstilbud


Opret en profil på cancerforum og mød andre patienter og pårørende, som du kan dele tanker og erfaringer med.


Livet med kræft

Livet med kræft

Om psykiske reaktioner, familie, seksualitet og arbejde.

Hvis du har kræft


Til pårørende

Råd til pårørende

Hvordan støtter man som pårørende en kræftpatient bedst, mens man også passer på sig selv?

Råd til pårørende