Gå til sygdomsliste

Undersøgelser ved lungekræft

Ved mistanke om lungekræft, bliver man undersøgt med CT- eller kombineret PET/CT-scanning, en vævsprøve og forskellige scanninger, der kan vise sygdommens omfang, og om den eventuelt har spredt sig til andre dele af kroppen.

Formål med undersøgelser

Nogle undersøgelser har til formål at finde ud af, om der er tale om kræft eller ej. Andre undersøgelser har til formål at finde ud af, hvor meget sygdommen eventuelt har spredt sig.

Undersøgelse for lungekræft

Hvis der er mistanke om lungekræft, får man taget et røntgenbillede og lavet en CT- eller kombineret PET/CT-scanning af brystkassen. Derudover får man også taget en vævsprøve, der kan vise, om der er kræftceller til stede eller ej.

Lægerne vil også undersøge, om der er kræftceller i nærheden af lungerne. Læs mere:

Undersøgelser for lungekræft


Undersøgelser for spredning til andre organer

Lungekræft kan sprede sig ud i kroppen via blod- og lymfebanerne. Hvis det sker, er det oftest til leveren, binyrerne, hjernen og knoglerne.

For at undersøge, om der er spredning, får man foretaget forskellige undersøgelser, f.eks. en CT-, MR- eller PET-scanning.

Undersøgelser for spredning til andre organer ved lungekræft


Tidsfrister for undersøgelser og behandling ved lungekræft

Hvis din læge har mistanke om, at du måske har en kræftsygdom, bliver du henvist til et 'pakkeforløb'. I et pakkeforløb er det blandt andet beskrevet, hvilke undersøgelser man skal igennem, og hvordan behandlingen skal forløbe. Læs mere:

Pakkeforløb for kræft

Sundhedsstyrelsens pjece 'Pakkeforløb for lungekræft'

Alt om lungekræft

Lungekræft - forsiden


 
Få hjælp af en rådgiver

Har du eller en af dine nærmeste kræft, kan du få gratis hjælp:

   

Rådgivning


Opret en profil på cancerforum og mød andre patienter og pårørende, som du kan dele tanker og erfaringer med.