Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Auktion over arvede møbler

Møbler som Kræftens Bekæmpelse og Hjerteforeningen har arvet, har været under hammeren på Bruun Rasmussens efterårsauktion. Møblerne lignede ved første øjekast det, de var: gode, gedigne møbler, der bar præg af masser af glæde og fester – men som vores specialist spottede som ”gammelt guld”.

Auktion over arvede møbler

Foto: Per Arnesen

En solrig torsdag i september blev hammeren svunget på Bruun Rasmussens efterårsauktion i Bredgade. Specielt ved denne dag var, at designmøbler, som Kræftens Bekæmpelse og Hjerteforeningen havde arvet, var på auktion.

Hvert år arver Kræftens Bekæmpelse i op til 300 dødsboer. Nogle gange arver vi alt, hvad den person, som har indsat os efterlader sig – både penge, fast ejendom og indbo, andre gange arver vi et bestemt pengebeløb eller noget indbo. Nogle gange arver Kræftens Bekæmpelse alene – andre gange deler vi med familien og/eller andre organisationer. 

Vores specialister sikrer altid, at de aktiver, vi arver, bliver solgt bedst muligt og omsat til kontanter, som vi kan bruge til vores vigtige arbejde. Det var derfor også en af vores genbrugsspecialister, der en sommerdag spottede en fin lænestol og en topersoners sofa model ”Elizabeth” af møbeldesigneren Ib Kofod-Larsen i et dødsbo.

Auktion over arvede møbler

Gammelt guld

Til trods for at møblerne var i en temmelig miserabel stand, med sæder der var flænset op og lappet med sort tape, vurderede vores specialist, at der var tale om ”gammelt guld”.

Eksperterne hos Bruun Rasmussen var enige og vurderede stolen til en værdi af 40.000-60.000 kr. og sofaen til 80.000-120.000 kr., så spændingen var stor, da auktionarius gik i gang.

Læs mere om arv og testamente

Solgt på kort tid

Interessen var stor; der kom mange bud på møblerne fra både ind- og udland, og de blev solgt på ganske få minutter. Vi er utrolig taknemlige og stolte over de flotte hammerslag på 90.000 kr. for stolen og 120.000 kr. for sofaen. Møblerne får nu et nyt liv – og forhåbentlig nye sæder – og Hjerteforeningen og Kræftens Bekæmpelse får et større beløb fra salget af møblerne og dermed til vores arbejde, end vi overhovedet havde turdet håbe på ved første øjekast!

Selve auktionen blev sendt som en del af Auktionshuset på TV 2 den 25. september kl. 20.50.

 

Download vores arveguide

Brochure: En guide til arv og testamente

I ”En guide til arv og testamente” finder du råd og vejledning til oprettelse af testamente, med afsæt i din situation.

Download guiden


Spørg vores arvespecialister

Portræt af Kræftens Bekæmpelses arvespecialister

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller brug for et godt råd. Ring på 35 25 75 81 eller send en mail til arvesager@cancer.dk