Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Auktion over arvede møbler

Møbler som Kræftens Bekæmpelse og Hjerteforeningen har arvet, har været under hammeren på Bruun Rasmussens efterårsauktion. Møblerne lignede ved første øjekast det, de var: gode, gedigne møbler, der bar præg af masser af glæde og fester – men som vores specialist spottede som ”gammelt guld”.

En solrig torsdag i september blev hammeren svunget på Bruun Rasmussens efterårsauktion i Bredgade. Specielt ved denne dag var, at designmøbler, som Kræftens Bekæmpelse og Hjerteforeningen havde arvet, var på auktion.

Hvert år arver Kræftens Bekæmpelse op til 300 dødsboer – det kan være alt fra et helt bo til økonomiske bidrag, indbo eller andet. Nogle gange er vi den eneste velgørende organisation der arver, andre gange deles boet med familien eller andre velgørende organisationer.

Vores specialister sikrer altid, at de aktiver, vi arver, bliver solgt bedst muligt og omsat til kontanter, som vi kan bruge til vores vigtige arbejde. Det var derfor også en af vores genbrugsspecialister, der en sommerdag spottede en fin lænestol og en topersoners sofa model ”Elizabeth” af møbeldesigneren Ib Kofod-Larsen i et dødsbo.

Auktion over arvede møbler

Til trods for at møblerne var i en temmelig miserabel stand, med sæder der var flænset op og lappet med sort tape, vurderede vores specialist, at der var tale om ”gammelt guld”.

Eksperterne hos Bruun Rasmussen var enige og vurderede stolen til en værdi af 40.000-60.000 kr. og sofaen til 80.000-120.000 kr., så spændingen var stor, da auktionarius gik i gang.

Interessen var stor; der kom mange bud på møblerne fra både ind- og udland, og de blev solgt på ganske få minutter. Vi er utrolig taknemlige og stolte over de flotte hammerslag på 90.000 kr. for stolen og 120.000 kr. for sofaen. Møblerne får nu et nyt liv – og forhåbentlig nye sæder – og Hjerteforeningen og Kræftens Bekæmpelse får et større beløb fra salget af møblerne og dermed til vores arbejde, end vi overhovedet havde turdet håbe på ved første øjekast!

Du kan se selve auktionen som en del af Auktionshuset på TV 2 her til foråret.

 

Download vores arveguide

Brochure: En guide til arv og testamente

I ”En guide til arv og testamente” finder du råd og vejledning til oprettelse af testamente, med afsæt i din situation.

Download guiden


Spørg vores arvespecialister

Portræt af Kræftens Bekæmpelses arvespecialister

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller brug for et godt råd. Ring på 35 25 75 81 eller send en mail til arvesager@cancer.dk