Gå til sygdomsliste

  • Frivillig i Kræftens Bekæmpelse Genbrug

Frivillig i Kræftens Bekæmpelse Genbrug

Har du lyst til at gøre en forskel og blive frivillig i en af vores genbrugsbutikker?

Kræftens Bekæmpelse er en af de største frivilligorganisationer i Danmark, og den frivillige indsats er omdrejningspunktet for en lang række af foreningens aktiviteter. En af dem er foreningens 16 genbrugsbutikker, som er fordelt på Sjælland, Fyn og i Jylland og drives alle af dedikerede frivillige, som er hjertet i butikkerne. Foruden danskernes genbrugsbidrag er det nemlig vores 1000 butikfrivilliges mangeårige opbakning og indsats, der er skyld i at Kræftens Bekæmpelse Genbrug eksisterer på 31. år og er en stor succes.

Vi har dog brug for endnu flere frivillige kræfter og vil elske at have dig med ombord. Og alle kan være med - lige fra unge studerende til ældre pensionister. 

Tilfredshed blandt frivillige
Frivillige i Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutikker har en yderst høj tilfredshed og fastholdelsesgrad. I frivilligundersøgelsen fra 2019 kan det blandt andet ses, at 96 pct. af de adspurgte har svaret, at de er meget tilfredse eller tilfredse med at være frivillige i genbrugsbutikkerne i Kræftens Bekæmpelse.

Tilmeld dig her

Arbejdsopgaver i Kræftens Bekæmpelse Genbrug

Arbejdsopgaver

Vi mangler butiksfrivillige til: 

  • sortering
    klargøring og prissætning af varer
  • indretning og dekoration
  • kunde- og kassebetjening
  • modtagelse af donationer fra gavmilde danskere

Der er også mulighed for at være inde over marketingsindsatser så som at drive den pågældende butiks Facebook-side.

Arbejdstiden

Arbejdstiden

Som butiksfrivillig i en af vores genbrugsbutikker tilrettelægger vi arbejdstiden sammen, så det passer ind i dit liv.

Som oftest behøver du ikke at sætte mere end fire timer af om ugen til en vagt, men du er naturligvis velkommen til at have mere end én vagt. Generelt er arbejdet ikke fysisk krævende. Som butiksfrivillig er du med til at gøre en kæmpe forskel for kræftsagen!

Sammenhold og glæde

Sammenhold og glæde

De fleste af vores butiksfrivillige oplever, at arbejdet i Kræftens Bekæmpelse Genbrug giver livskvalitet og sammenhold. De har lært mange mennesker at kende og oplever en glæde ved at have et meningsfyldt arbejde

Arbejdet i genbrugsbutikkerne henvender sig til folk i alle aldre: Fra unge studerende til pensionister. 

Har du tid og lyst til at være med, er du meget velkommen.
Skriv til os på tf@cancer.dk, så kontakter vi dig med mere information eller skriv dig op her

Mød Ole

Ole

Da Oles kone får konstateret kræft og dør kun få måneder efter, ramler Oles liv sammen om ørerne på ham. Sorg, savn og ensomhed fylder så meget, at han får svært ved at få hverdagen til at fungere. Først da Ole starter som frivillig i Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutik i Roskilde får han lige så stille livslysten tilbage.

Mød Ole

Mød Tove

Tove

79-årige Tove har været butiksfrivillig i mere end 30 år i butikken i Horsens. Undervejs har Tove desværre måtte tage afsked med tre tætte veninder og kolleger til kræft, men det har kun været med til at give frivilligarbejdet endnu mere mening.

Mød Tove

Mød Jenny

Jenny

92-årige Jenny har været butiksfrivillig i mere end 30 år i butikken i Randers. Desværre mistede Jenny sin 4-årige datter til leukæmi og derfor betyder det al verden for hende at støtte Kræftens Bekæmpelse gennem sit frivillige arbejde.

Mød Jenny


Mød Birgit og Valborg

Birgit og Valborg

I Ringsted sørgede Birgit og Valborg for at holde liv i butikken under corona-nedlukningerne. De var så initiativrige, at de fandt på at starte click-and collect op, så dt var muligt at sælge varer i en ellers lukket tid. 

Mød Birgit og Valborg

Else og Annalise

Else og Annalise

I Horsens er Else og Annalise butiksfrivillige. Men deres frivilligengagement stopper ikke her. Når de har fri syr de nemlig klimavenlige stofposer af overskydende stof, som ikke kan sælges i butikken. Poserne sælger de i butikken til kr. 8 og de går som varmt brød!

Mød Else og Annalise

Mød de butiksfrivillige

Lykke, Birgit, Grete, Martha og Danina

I Kolding har Lykke, Birgit, Grete, Martha og Danina passet og plejet faste ugentlige vagter i 30 år. De fem fantastiske kvinder har fået rigtig meget ud af sammenholdet blandt butikkens frivillige - både når livet har været sjovt, men bestemt også, når det har vist tænder.

Mød Lykke, Birgit, Grete, Martha og Danina