Gå til sygdomsliste

  • Om genbrugsbutikkerne

Kræftens Bekæmpelse Genbrug

Kræftens Bekæmpelse åbnede sin første genbrugsbutik for mere end 30 år siden. Den lå i Aarhus. Inden 1991 var omme, var endnu tre butikker åbnet – og det var kun starten. I dag driver Kræftens Bekæmpelse 16 genbrugsbutikker i hele landet.

Butikkerne kunne ikke drives uden danskernes bidrag. At aflevere sine brugte møbler, tøj og ting – eller at testamentere sit dødsbo til Kræftens Bekæmpelse er en anden måde at støtte sagen på. Samtidig er man med til at sikre, at vi bruger jordens ressourcer fornuftigt. Det er win win for alle parter.

Genbrugsbutikkerne drives af knap 1000 engagerede og ulønnede frivillige, som er hjertet i butikkerne.

Når du handler i vores genbrugsbutikker kan du få kvalitetsgenbrug til få penge og  samtidig få en unik oplevelse og der er rig mulighed for at at gøre vintagefund i bedste kvalitet. Det kan være sovsekanden, der gør det arvede stel komplet, den helt særlige retro-kjole til sommerferien, den blomstrede kaffemaskine til kolonihavehuset eller soveposen til den næste telttur.

Overskuddet fra butikkerne går til Kræftens Bekæmpelses indsats inden for forskning, patientstøtte og forebyggelse.

Tag med på en rejse tilbage til der, hvor det hele startede.


425 millioner til kræftsagen

425 millioner til kræftsagen

På de 30 år vores 15 genbrugsbutikker har eksisteret har butikkerne solgt varer for omkring 425 mio. kr. Overskuddet fra de penge har  Kræftens Bekæmpelse brugt til forskning, patientstøtte og forebyggelse. Netop de ting er hovedårsagen til, at de frivillige melder sig og bliver hos os i mange, mange år. 

Læs hvordan genbrugseventyret startede

Jenny er frivillig for sin datter

30 år som frivillig for kræftsagen

Jenny Rasmussen på 92 år har været med i Randers, siden butikken åbnede i september 1991. Det betyder meget for hende at støtte Kræftens Bekæmpelse gennem sit frivillige arbejde, da Jenny selv har haft kræft tæt inde på livet alt for mange gange. Hun mistede bl.a. sin 4-årige datter til leukæmi i 1957.

Læs hele Jennys historie her

Sammenhold og glæde

Sammenhold og glæde

De fleste af vores butiksfrivillige oplever, at arbejdet i Kræftens Bekæmpelse Genbrug giver livskvalitet og sammenhold. De har lært mange mennesker at kende og oplever en glæde ved at have et meningsfyldt arbejde

Arbejdet i genbrugsbutikkerne henvender sig til folk i alle aldre: Fra unge studerende til pensionister. 

Har du tid og lyst til at være med, er du meget velkommen.

Læs mere om at være butiksfrivillig herGiv ting til genbrug

I stedet for at smide dine ting ud, så aflevér det i stedet til en af vores genbrugsbutikker. På den måde er du med til at give dit tøj nyt liv samtidig med at du støtter kræftsagen.

Find nærmeste genbrugsbutik

Giv ting til genbrug

Vi du donere møbler eller større ting?

Vi henter gerne dine møbler eller større ting, som du alligevel ikke bruger. På den måde kommer du af med ting, der står og fylder samtidig med, at du støtter kræftsagen og miljøet!

Læs mere her