Gå til sygdomsliste

  • bæredygtigt genbrug

Hos os er du med til en mere bæredygtig livsstil
Genbrug og bæredygtighed går hånd i hånd. Når du handler i en af vores butikker eller donerer dit genbrugsguld til os, så støtter du ikke bare kræftsagen, du hjælper også med at passe på vores miljø og vores klima.

Når du køber genbrug betyder det, at varerne lever længere – det giver mindre affald – og er med til at reducere forbruget af råstoffer og energi til produktion af nye varer.

Så udover at du får kvalitetsgenbrug til få penge i Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutikker, så er du også med til at passe på vores jord.

Hvad gør vi med det vi sorterer fra?
Vi kan desværre ikke sælge alt i vores genbrugsbutikker. Modtager vi varer som er defekte – det kan f.eks. være skåret porcelæn, tøj med huller, elektronik som ikke virker og som vi derfor ikke kan sælge, så sorteres det fra.

Vi gør os umage med at det frasorterede også bliver sorteret ganske kraftigt. Det betyder, at vi kan aflevere det meste af vores frasortering og affald til genanvendelse når vi afleverer det på kommunernes genbrugspladser.


Giv ting til genbrug

Giv ting til genbrug

I stedet for at smide dine ting ud, så giv dem endelig nyt liv ved at donere dem til en af vores genbrugsbutikker. Vi modtager meget gerne donationer i form af tøj, møbler, bøger, isenkram, elektronik, kunst og legetøj.

Læs mere om hvad og hvordan du kan give ting til genbrug

Skal vi hente dine ting?

Skal vi hente dine ting?

Vi henter gerne dine møbler eller større ting, som du alligevel ikke bruger. På den måde kommer du af med ting, der står og fylder samtidig med, at du ikke alene støtter kræftsagen, du støtter også miljøet!

Læs mere om afhentning af dine ting

Få skattefradrag for dit genbrugsguld

Få skattefradrag for dit genbrugsguld

Når du donerer ting til Kræftens Bekæmpelse Genbrug har du mulighed for at få et skattefradrag. Så udover at gøre noget godt for miljøet og kræftsagen er der altså også mulighed for at gøre noget godt for din pengepung!

Læs mere om reglerne for skattefradrag